Placinta cu Branza


De mic am fost innebunit dupa placinta cu branza, nu mai stiu cum ii spunea, placinta Dobrogeana parca, dar era la fel de rara ca orice altceva inainte de '89. Aveam pe vremuri un loc pe langa Foisorul de Foc, ii spunea 'Pati-Bar 5 minute' unde gaseam tot felul de prajituri daca eram norocos, faimoasele eclere cu ciocolata si bineinteles, placinta Dobrogeana... oh si Pepsi dar ala era mai rar decat placinta hahah.

Da sa nu o mai lungesc, am incercat si eu sa fac o placinta dar nu cu aluat foietaj cum era Dobrogeana, ci cu aluat normal, mai fara pretentii ca sa spun asa. Rezultatul a fost peste orice asteptare, o nebunie.


4.2 out of 5 based on 120 reviews

Recipe: Flower Cheese Pie

 |  |  | 


Ingredients

    Aluat
  • 2 cups  Faina
  • ½ cup  Unt, topit
  • 1 tbsp  Zahar
  • ½ tsp  Sare
  • 1  Ou
  • 1 tsp  Drojdie
  • ⅔ cup  Apa, calduta
  • Umplutura
  • 1 cup  Branza telemea, rasa
  • 1 cup  branza dulce
  • Altele
  • 4 tbsp  Gem de... orice
  • 1  Ou, pus peste placinta

Preparation Instructions

Incepem cu drojdia, combinata cu apa calda si zahar. Dupa 5-10 minute daca face bule inseamna ca e buna.

Intr-un vas mediu, topeste untul dupa care adauga oul si amesteca.

Care ai mixer serios pune faina si sarea in vasul respectiv si amesteca un pic. Care nu ai, trage ligheanul de plastic mai aproape si pregateste-te de framantat.

Toarna tot ce ai facut pana acum peste faina, drojdia, untul si amesteca/framanta viguros. Ma rog, poate nu asa viguros da sa se combine bine toate ingredientele.

Cand esti multumit de efortul depus, fa coca ca o minge si da-i un pic cu ulei pe toata suprafata sa nu se usuce cat sta la crescut, dupa care, cum facea mama, intr-un lighean acoperita, la loc caldut pentru vreo 2 ore sau mai exact pana se dubleaza.

Amesteca telemeaua cu branza dulce.

Dupa ce a crescut coca, imparte-o in 8 bucati si intinde-o pana ajunge cam 4 in (10cm) in diametru. In mijlocul ei pune un sfert din umplutura de branza facuta mai devreme. Dupa asta poti sa o impachetezi in asa el incat sa acoperi in totalitate umplutura de branza.

Urmatorul pas, o intinzi iar tot asa la vreo 10 cm in diametru dupa care iei un cutit si pornind din mijloc o tai pana in margine, cum apare in poza mea. Ai grija sa lasi in mijloc o suprafata de vreo 2 cm netaiata, acolo punem gemul.

Incalzeste cuptorul la 375° F / 190° C.

Eu le-am pus pe o tava de aluminiu peste care am pus hartie pergament dar probabil ca merge si pe tava normala data cu ceva grasime.

Stau la cuptor cam 45 de minute sau pana se fac auriu inchis ca minunatia aia din poza care tocmai am terminat-o :)

0 comments:

Post a Comment