Painea cu banane e un fel de cozonac care personal nu l-am intalnit prin Europa, nu ca as fi calatorit prea mult, dar in mod sigur in Romania nu era din cate imi aduc eu aminte. Este foarte populara peste ocean insa... ala Atlantic :P.
Reteta si modul de preparare sunt foarte simple, toata povestea dureaza cam o ora iar gustul este extraordinar.
out of 5 based on
Recipe: Banana Bread
| | |
Ingredients
- Aluat
- 1 cup Zahar -jumate alb, jumate brun
- ⅓ cup Unt, topit
- 3 Banane, coapte
- 2 Oua
- 1 tsp Bicarbonat de Sodiu
- 1 tsp Praf de Copt
- 2 cups Faina
- 1 tsp vanilie, esenta
- 1 tsp Scortisoara
- ¼ tsp Smantana
- un varf de Sare
Preparation Instructions
Preincalzeste cuptorul la 350° F / 175° C.
Toaca bananele dupa care pui peste ele toate ingredientele in afara de faina si amesteci cateva minute.
Dupa ce s-au amestecat bine poti sa torni faina si amesteci foarte bine pana se face ca o pasta asa mai groasa/vanjoasa.
Toarna aluatul intr-o tava de paine, dar nu o umple pana sus ci pana la jumate.
Pune-o la cuptor in jur de 45 pana la o ora, testeza cum facea bunica cu paiul de matura. Daca nu ai matura zi cu o scobitoare :).
Las-o 5 minute in tava in care s-a copt sa isi revina, dupa care o poti scoate. La fel ca oricare alta paine, trebuie sa sa raceasca bine inainte sa tai din ea.
0 comments:
Post a Comment